,,Dit hadden we nooit durven dromen. Ja, we hadden vertrouwen in de nieuwe kür en in het team, maar dan gelijk vierde van Europa worden met zulke punten en zo dicht bij de nummer drie… Fantastisch!” zegt Kurt Findhammer, samen met Elianne Verbiest trainer van het Hoornse ballroomformatieteam.

Met dit resultaat evenaart het team de beste Nederlandse prestatie in 20 jaar. ,,En dat hebben we natuurlijk ook geweldig gevierd!”, vult de trotse trainer aan.

Dance Impression heeft sinds mei gewerkt aan een nieuwe choreografie genaamd “Imagine”, gebaseerd op de wereldhit van John Lennon. De kür staat in het teken van vrede, saamhorigheid, gelijkheid en tolerantie. Er is zelfs een stukje samesex-dancing in verwerkt, een dansvorm waarin mannen met mannen dansen en vrouwen met vrouwen, om ook op dat gebied het streven naar gelijkheid en tolerantie te benadrukken. ,,In deze tijd waarin het nieuws wordt gedomineerd door aanslagen, oorlogen en mensen die op de vlucht zijn, hadden we geen beter thema kunnen kiezen: Imagine all the people, living life in peace…”.

Tijdens het titeltoernooi in Elblag in Polen viel alles op zijn plaats. Dance Impression danste als nooit tevoren wat uiteindelijk resulteerde in de vierde plaats, met slechts een minimale achterstand van 0,5 punten op veelvoudig wereldkampioen Braunschweig uit Duitsland. Trainer Findhammer vervolgt: ,,De dansers wachtten gezamenlijk in de kleedruimte toen ik in de zaal was om de uitslag van de halve finale te horen. Het was dan ook fantastisch om de ontlading te zien toen ik de kleedkamer binnenstormde om te vertellen dat we in de finale stonden. We hadden ons doel gehaald: finale, de top 6 was waar we naar streefden. Dat we vervolgens een vierde plaats bereikten kwam zo onverwacht… Fantastisch dat het team en onze geweldige nieuwe kür zo werden gewaardeerd door de juryleden. Ik ben ongelooflijk trots op de dansers en de staf dat we dit voor elkaar hebben gekregen!”.

Dit Europees kampioenschap is de start van een drukke periode voor de Hoornse dansformatie. Op 31 oktober staat het Nederlands Kampioenschap formatiedansen in Almere op het programma en vier weken later het Wereldkampioenschap in Ludwigsburg, Duitsland. ,, We gaan ervoor eind oktober Nederlands Kampioen te worden. Vervolgens gaan we op het WK in Duitsland, ondanks het feit dat er een aantal sterke teams bijkomt ten opzichte van het EK, proberen onze finaleplek te verdedigen. Dit zal niet makkelijk worden, maar we gaan ervoor.”

2015 European Standard Formation | Final Standing

1. Vera, RUS – 38.64
2. LOTOS-Jantar, POL – 37.67
3. Braunschweiger TSC e.V., A-Team, GER – 35.51
4. DSV Dance Impression, NED – 35.00
5. Olympia, RUS – 33.54
6. Univers Minsk, BLR – 33.10