Nederlands Kampioen Formatie + Super resultaten op Benelux en WK

In het weekend van 31 oktober en 1 november werden de Nederlandse Kampioenschappen formatiedansen gehouden, tezamen met het Benelux Kampioenschap individueel.

Al enkele weken was Dance Impression, zowel de formatie- als individuele tak, druk in voorbereiding om te vlammen dit weekend…. En dat lukte!

Zaterdag 31 oktober
Op zaterdag mocht het formatieteam aantreden in Almere. Met slechts 4 teams in totaal aan de start was het geen groot deelnemersveld, maar met de nieuwe kür Imagine die voor het eerst in Nederland op de wedstrijdvloer getoond ging worden en het feit dat er in 2 verschillende opstellingen zou worden gedanst, was er toch de nodige spanning voor het team. Onterecht zo bleek achteraf, want het team werd door alle negen internationale juryleden met de eerste plek beloond en veroverde soeverein de titel. DSV Dance Impression mag zich na 4e van Europa nu ook officieel Nederlands Kampioen formatiedansen noemen, naast de 2 rankingtitels die het team al in de wacht sleepte. Een geweldig resultaat waar we met zijn allen gigantisch trots op zijn. Nu gaaf de focus direct op het WK Formatiedansen, wat over 4 weken gehouden zal worden in Ludwigsburg, Duitsland.

Waar in Almere het team aan het dansen was, stonden Ramon en Michelle in Riga op het WK Under 21 Tiendans waar zij Nederland mochten vertegenwoordigen als Nederlands Kampioen in deze discipline. Zij veroverden de 39e plaats waar ze erg tevreden mee mogen zijn. Goed gedaan!

Zondag 01 november
Op zondag 01 november werd Almere omgetoverd in het strijdtoneel voor de individuele paren. En niet alleen in de reguliere klasses, ook de same sex dansers moesten aan de bak. Rick Groot deed in deze categorie mee samen met zijn danspartner Frank Halfwerk. Een lange, maar spannende dag voor Dance Impression.

’s Morgens vroeg begonnen de debutanten en daar legden zij de basis voor een succesvolle dag. Oscar en Delyla begonnen met een 3e plek in de Deb 2, waarna Rick en Ilona zelfs de Deb 1 wisten te winnen, op de hielen gevolgd door Dustin en Tanja met een derde plek. Zouden de amateurs het in de middag net zo goed gaan doen?

Jazeker! De B-klasse en A-klasse werden gewonnen, er waren nog veel meer finaleplaatsen, Bert en Laura promoveerden naar de A-klasse met hun overwinning en… Rick en Frank wisten als same-sex-paar de Nederlandse titel in deze categorie in de wacht te slepen. Wat een geweldige dag. Met ook nog een demonstratie voor het formatieteam, waarna zij door de NADB bedankt werden voor alle prestaties en ook trainers Kurt en Elianne nog even in het zonnetje werden gezet, keerden we met zijn allen huiswaarts. Dance Impression heeft weer van zich laten horen. Goed gedaan allemaal!


HOOFDKLASSE FORMATIE STD

1. DSV Dance Impression
WK U-21 TIENDANS, RIGA
39. Ramon en Michelle
SAME SEX A-KLASSE STANDAARD
1. Frank en Rick
HOOFDKLASSE STANDAARD
6. Daan en Aukje
7. Jamie en Lesley
A-KLASSE STANDAARD
1. Jason en Maureen
4. Antoon en Shirley
6. Remy en Monique
B-KLASSE STANDAARD
1. Bert en Laura + Promotie
4. Michael en Charlotte
C-KLASSE STANDAARD
4. Dick en Mieke
B-KLASSE LATIN
15. Jack en Patricia
18. Michael en Charlotte
DEB 1 STANDAARD
1. Rick en Ilona
3. Dustin en Tanja
10. Bart en Yara
12. Jordi en Jaimy
DEB 2 STANDAARD
3. Oscar en Delyla
DEB 2 LATIN
15. Rick en Ilona