Afgelopen zondag is het Ballroomteam van de Hoornse danssportvereniging Dance Impression derde geworden tijdens het Wereldkampioenschap Formatiedansen in Pecs, Hongarije. Pas een keer eerder lukte dit een Nederlands team en dat is al meer dan 30 jaar geleden. Een geweldige prestatie om trots op te zijn.

Na de zesde plaats op het wereldkampioenschap vorig jaar, was het doel nu om vijfde te worden. Dat doel werd dus ruimschoots overtroffen. ,,Dit is een droom die uitkomt. Ja, de voorbereiding was super en het team was er klaar voor, maar dit is gewoon te mooi om waar te zijn. Dit was iets heel bijzonders wat niemand ons meer afneemt!” zegt trainer Kurt Findhammer die samen met zijn partner Elianne Findhammer – Verbiest de dansers en teams van DSV Dance Impression traint.

Naast het ballroomteam van DSV Dance Impression, danst ook het latinteam deze week het Wereldkampioenschap, alleen niet in Hongarije maar in Duitsland. ,,Aanstaande vrijdag vertrekken we naar het tweede WK in een week, ditmaal het WK Latinformatie”, aldus Findhammer. Aanstaande zaterdag danst het latinteam van DSV Dance Impression daar namelijk hun WK. ,,Nadat we in oktober met beide teams Nederlands Kampioen zijn geworden, en natuurlijk na de geweldige 3e plek van afgelopen zondag, kijk ik ook enorm uit naar komend weekend. Ook het latinteam is er klaar voor. We hebben flinke stappen gemaakt na het NK, dus we zullen zien waar ons dat zaterdag brengt”, aldus een trotse trainer.