Op 14 februari, Valentijnsdag, was de tweede rankingwedstrijd dit jaar: De Dance Explosion Cup 2016, georganiseerd in het Duitse Bocholt.

Voor Dance Explosion was het een emotionele wedstrijd want na 3 jaar stopt dit succesvolle latin formatie team. Erg jammer voor de danssport, maar ze sloten knallend af met een goed georganiseerde wedstrijd.

In  de ballroomformatie stonden 3 teams aan de start. Met een heel andere opstelling dansten ons formatieteam 2 zeer goede rondjes en werden wij unaniem 1e gevolgd door DSV D-Sync’d en TSV Bocholt A.

Bij de Latin werd Dance Explosion bijna unaniem 1e gevolgd door Double V, Bremen en Oberhausen.

Geen bekers dit keer, maar een oorkonde als bewijs van onze eerste plaats samen met een goede fles wijn, een welkome afwisseling. Dance Explosion kreeg uiteraard een staande ovatie. Ons formatieteam had bloemen meegenomen om waardig afscheid te nemen van het team en door een door alle dansers gemaakte erehaag verliet Dance Explosion het toneel.

Als klap op de vuurpijl vroeg een van de dansers van Dance Explosion zijn vriendin, en danscollega, ten huwelijk, waarmee de wedstrijd fantastisch werd afgesloten. Jammer dat Nederland dit geweldige latinteam moet gaan missen. Maar… Het was een goede wedstrijd voor DSV Dance Impression die met een unanieme overwinning werd afgesloten! Op naar de volgende wedstrijd, een bijna thuiswedstrijd in Hoorn op zaterdag 09 april aanstaande.