Weer een internationale finale voor DSV Dance Impression, het ballroom-formatieteam uit Hoorn. Afgelopen zaterdag behaalde het team in Ludwigsburg (Duitsland) de 6e plaats op het Wereldkampioenschap. Na een 4e plaats op het Europees Kampioenschap begin oktober en de Nederlandse titel begin november, komt hiermee een eind aan een zeer intensieve periode voor het jonge team.

Trainers Kurt Findhammer en Elianne Verbiest zijn ongelooflijk trots op het behalen van de WK-finale. ,,Er was een groot deelnemersveld met sterke teams afkomstig van meerdere continenten. 10 Van de 12 teams in de halve finale dansten ooit al een internationale finale en het niveau was dan ook super hoog. Dat we in de finale stonden was een geweldig mooie kroon op het harde werken van de afgelopen periode. We gaan nu even genieten van 2 weken welverdiende rust” vertellen de trotse trainers.

De kür van Dance Impression “Imagine” is de eerste kür ooit met een maatschappelijk thema en het past naadloos bij deze onzekere tijd waarin aanslagen, racisme, ongelijkheid en homofobia het nieuws domineren. Deze kür staat in het teken van vrede, saamhorigheid, gelijkheid en tolerantie. Om die boodschap extra kracht bij te zetten zat in de choreografie een stukje waarbij mannen met mannen en vrouwen met vrouwen dansen. Juist dit echter werd in Duitsland niet getolereerd waardoor het team 8 dagen voor het WK onder de dreiging van diskwalificatie de kür moest aanpassen. Toch wist het team uit Hoorn alsnog een enorm statement af te geven door aan het eind twee mannen als paar te liften en als same-sex paren af te lopen. Van het publiek kregen zij een staande ovatie.

,,Dit nemen ze ons nooit meer af” sluiten de trainers af. Dance Impression heeft Nederland als geduchte tegenstander in de formatiedanswereld weer op de kaart gezet. Het team heeft nu een rustperiode van 2 weken en gaat zich daarna richten op de nationale competitie, te beginnen met het door Dance Impression zelf georganiseerde Dance To Impress in Wognum op 09 en 10 januari.

Finale
1.            1 TC Ludwigsburg, Duitsland
2.            Vera Tyumen, Rusland
3.            Braunschweiger TSC, Duitsland               
4.            Triumph Ufa, Rusland
5.            Univers Minsk, Wit-Rusland
6.            DSV DANCE IMPRESSION, NEDERLAND

Halve finale
7.            Szilver TSE, Hongarije   
8.            Khatantuul, Mongolië
9.            TK Chvaletice, Tsjechië
10.          TK TS Starlet Brno, Tsjechie
11.          Ulaan Sarnai, Mongolie               
12.          Dance Club Floris Bistrita, Roemenië

Voorronde
13.          DSV D-sync’d, Nederland
14.          Forma TSE, Hongarije
15.          Fortuna-Polotsk, Wit-Rusland