Op zondag 25 januari werd in de Candance studio’s Aalsmeer de jaarlijks wedstrijd Dens Gala gehouden. Na het succes van deze wedstrijd vorig jaar op deze locatie waren wij blij om te horen dat de organisatie had besloten om wederom voor de Candance studio’s te kiezen voor deze landelijke wedstrijd.

In de Candance studio’s wordt op zondagen getraind door het formatie-team en door de weeks komen hier vele van onze individuele paren. Het voelde dan ook als een thuiswedstrijd voor vele van onze paren.

In de debutanten 3 ballroom dansten net als twee weken daarvoor Jordi & Jaimy en Rick & Ilona. Be

ide paren mochten direct door naar de halve finale en werden hierna ook nog in de finale geplaatst. In dit sterke veld werden de Rick & Ilona 3e en Jordi & Jamiy 2e. Voor Jordi & Jaimy betekende dit dat ze genoeg punten hadden voor promotie naar de debutanten 2! In de debutanten 2 dansten Bart & Yara hun eerste landelijke wedstrijd in deze klasse. Bart & Yara werden van de twaalf paren 4e.

In de debutanten 3 latin kwamen Rick & Ilona helaas niet door de voorronde heen en werden hier 11e. In dezelfde klasse werden Jorid & Jaimy 7e.

In de C-klasse ballroom dansten Dick & Mieke en Michael & Charlotte. Dick & Mieke moesten helaas omkleden na de herkansing en werden 15e. Michael & Charlotte brachten het tot in de finale, welke zij wonnen en hiermee genoeg punten behaalde voor de B-klasse ballroom.
In de B-klasse zelf dansten Bert & Laura en wisten van de vijftien paren 3e te worden en hiermee ook nog een promotiepunt mee te pakken.
In de A-klasse zat het ook vol met paren van Dance Impression. Allemaal kwamen zij door de voorrondes heen. Antoon & Shirley werden hierin 6e, Rick & Charda 3e, Jamie & Lesley 2e en Jason & Maureen wonnen de één na hoogste klasse van de dag.
In de hoogste klasse van de dag, de hoofdklasse, deden Kurt & Elianne mee. Kurt & Elianne werden 6e.

In de A-klasse latin dansten Jamie & Lesley een goede voorronde en kwamen met dezelfde kwaliteit door de halve finale heen. In de finale behaalden zij een 4e plaats. In de Hoofdklasse latin eindigden Kurt & Elianne op de 9e plek.

Paren gefeliciteerd met jullie prestaties, organisatie & NADB bedankt!

Nog een keer dit evenement beleven? Klik op de link hieronder!
bekijk video klik hier

Debutanten 3 standaard
2. Rick & Ilona
3. Jordi & Jaimy (+promotie)

Debutanten 2 standaard
4. Bart & Yara

Debutanten 3 latin
7. Jordi & Jaimy
11. Rick & Ilona

C-klasse standaard
1. Michael & Charlotte (+promotie)
15. Dick & Mieke

B-klasse standaard
3. Bert & Laura

A-klasse standaard
1. Jason & Maureen
2. Jamie & Lesley
3. Rick & Charda
6. Antoon & Shirley

Hoofdklasse standaard
6. Kurt & Elianne