In het derde weekend van februari wordt elk jaar het wereldwijde evenement Tilburg Moves gehouden in de topsporthal, het T-Kwadraat, in Tilburg. Dit jaar waren de paren van de Hoornse vereniging Dance Impression wederom aanwezig om zich van hun beste kant te laten zien. Tilburg Moves is al jaren het strijdtoneel voor internationaal hoog niveau ballroom en latin dansen en dat was ook dit jaar weer zeker het geval.

Op vrijdag startten de WDSF Rising Stars Standard (ballroom). Aan deze wedstrijd met paren van verschillende nationaliteiten deden ook Daan & Aukje mee. Daan & Aukje wisten hierbij een 27e plek te bemachtigen. Op zondag werden alle nationele klassen gedanst en mochten voor Dance Impresion in de debutanten 2 ballroom Bart & Yara, Jordi & Jaimy en Rick & Ilona aan de start verschijnen. Deze drie jonge paren kwamen alledrie door de voorronde heen en Bart & Yara haalden zelfs de finale. In deze spannende finale werden Bart & Yara 4e. In de debutanten latin deden Rick & Ilona wederom mee, waar zij helaas niet verder kwamen dan een 13e plaats.

In de middag was de vloer van de Adults ballroom en latin. In de C-klasse ballroom dansten Paul & Lisanne zich naar een 11e plaats en Dick & Mieke eindigden daar net boven met een 9e plaats. In de B-klasse deden wederom twee paren mee, Michael & Charlotte en Bert & Laura. Waar Michael & Charlotte het moesten doen met een 14e plek in de voorrondes, wisten Bert & laura het te schoppen tot de finale. In deze finale werden zij 3e en mochten daarom ook op het podium plaats nemen. In de A-klasse ballroom dansten vier Dance Impression paren mee en zij wisten allemaal door de voorronde en halve finale heen te komen door naar de finale. In deze spannende finale mochten deze paren onderling uitvechten wie de beste van de klasse is. Uiteindelijk eindigden Marc & Rosa 6e, Antoon & Shirley werden 5e, Rick & Charda werden 2e en Jamie & Lesley scoorden goud. In de latin B-klasse danste ons latinpaar Jack & Patricia mee en helaas hield het na de voorronde op voor hen en werden zij 14e. Collega latinpaar Jamie & Lesley werden in de A-klasse 4e.

Al met al is het een mooie wedstrijd geweest voor onze vereniging van jonge dansers. De volgende wedstrijd die op de agenda staat is de Ponne-bokaal in Badhoevedorp op 8 maart. Wij willen de organisatie van Tilburg Moves heel hartelijk bedanken voor dit fantastische evenement.

Debutanten 2 standaard
4. Bart Bolluijt & Yara Jonkers
9. Rick Steenbakker & Ilona Verweij
11. Jordi Beers & Jaimy Blom

Debutanten 3 latin
13. Rick Steenbakker & Ilona Verweij

C-klasse standaard
9. Dick de Heus & Mieke Commandeur
11. Paul Groot & Lisanne van het Riet

B-klasse standaard
3. Bert Groot & Laura Swart
14. Michael Beers & Charlotte Seinstra

A-klasse standaard
1. Jamie Groeneveld & Lesley Groeneveld
2. Rick Groot & Charda Stuivenberg
5. Antoon Vreeker & Shirley Schipper
6. Marc Veenendaal & Rosa Weinzierl

WDSF Rising stars standaard

27. Daan Bakker & Aukje Weinzierl