De trainers van DSV Dance impression

Kurt Findhammer
Kurt Findhammer

Ik ben Kurt Findhammer en op 15 januari 1984 ben ik geboren in ‘s-Hertogenbosch. In 1999 ben ik bij dansschool Voetisch in ‘s-Hertogenbosch begonnen met dansen, omdat een meisje op de middelbare school mij vroeg om met haar mee op dansles te gaan.Mijn eerste wedstrijd danste ik ongeveer een jaar later in de debutanten 4. In eerste instantie was ik alles behalve enthousiast, maar toen het beter ging en behalve mijn leraren ik zelf ook in de gaten kreeg dat het eigenlijk best goed ging, begon ik het dansen leuker en leuker te vinden.

In mei 2001 maakten mijn toenmalige danspartner en ik de belangrijkste stap in onze danscarrière: we kozen ervoor te gaan dansen bij formatieteam Moving Action Waalwijk en ook individueel te gaan trainen bij de trainers van dit team, Piet en Gerrie Rullens. Toen raakte alles in een stroomversnelling. Binnen 2,5 jaar groeide ik van de Debutanten 2 naar de Hoofdklasse van de NADB, de hoogste danssportbond in Nederland. Daarnaast bereikte ik met Moving Action verschillende EK- en WK-finales en werden we in de periode dat ik er danste 8 keer Nederlands Kampioen en 5 keer Benelux Kampioen.

Halverwege het jaar 2008 studeerde ik af en kreeg ik een goede baan aangeboden in Alkmaar. Omdat mijn vriendin in Hoorn woonde en ik in Alkmaar ging werken ben ik naar Hoorn verhuisd. Uiteindelijk was ik om deze reden genoodzaakt in november 2008 te stoppen met het dansen met Esther, met wie ik 2 jaar lang een superleuke en succesvolle ballroomtijd achter de rug had. Later, in november 2009, besloot ik ook te afscheid te nemen van Moving Action, een geweldige periode die we afsloten met opnieuw de Nederlandse titel en een fantastische finaleplaats op het WK 2009 in Ludwigsburg.

In de tussentijd was ik bij toeval Elianne tegengekomen en samen besloten we een geweldig mooie uitdaging aan te gaan.

Elianne Verbiest
Elianne Verbiest

Ik ben Elianne Verbiest en op 9 maart 1991 ben ik geboren in Hoorn. Het dansen is mij met de paplepel ingegoten want mijn vader en moeder bezaten verschillende dansscholen in de kop van Noord-Holland waardoor ik al vroeg mijn eerste danspasjes deed.In 2004 was ik oud genoeg om op dansles te mogen en een jaar daarna danste ik mijn eerste regionale wedstrijd en was ik officieel besmet met het virus dat dansen heet, geheel zoals verwacht gezien mijn dansfamilie.

Niet heel lang daarna werd ik lid van het Double V Latin team waar ik kennis maakte met het echte wedstrijddansen. Ik groeide binnen korte tijd voldoende om in het Double V A-team mee te mogen doen.
Met dit team heb ik internationale wedstrijden gedanst, waaronder het WK in Wenen.

Hier ontmoette ik ook Winston met wie ik privelessen ben gaan nemen bij Julie Fryer en met wie ik mijn eerste amateurwedstrijden bij de NADB heb gedanst. We boekten mooie resultaten en op de paar wedstrijden die we mee hebben gedaan dansten we telkens finale.

Begin 2009 hebben we na een tijd van weinig trainen en ook nog een blessure besloten een punt achter ons dansen te zetten. Niet heel veel later kwam ik Kurt tegen en samen besloten we een hele mooie uitdaging aan te gaan.

margriet_verbiest

Margriet Verbiest

Margriet heeft jarenlang wedstrijden gedanst in de top van de het Nederlandse professionele circuit en is jarenlang met haar man Ed de drijvende kracht geweest achter dansschool Verbiest in Hoorn. Samen met Kurt en Elianne drillt ze de paren om zo goed mogelijk voor de dag te komen op alle wedstrijden, waar ze zelf ook altijd te vinden is om de paren aan te moedigen en te coachen.

piet_gerrie

Piet en Gerrie Rullens

Piet en Gerrie zijn de hoofdtrainers van Kurt en Elianne en hebben naast zelf verschillende titels in het dansen te hebben behaald ook jarenlange ervaring met het succesvol trainen van formatieteams en wedstrijdparen. Om die reden zijn ze erbij betrokken. Ze zijn geweldige motivators en houden met raad en daad het niveau van het ontwikkelingstraject hoog.