Op 15 februari 2015 werd in Zwolle de Zwarte watertrofee gehouden, georganiseerd door DIFF-dancemasters. Dit is sinds dit jaar een nieuwe wedstrijd op de kalender van de NADB en er waren dan ook paren van Dance Impression die graag naar deze wedstrijd wilden gaan.

Door de paren werd een lage opkomst verwacht aangezien in dit zelfde weekend carnaval gevierd wordt in Nederland. Gelukkig viel dit mee en was dit in alle klasses een aardig grote wedstrijd!

In de debutanten 3 traden Rick & Ilona als eerste aan als paar van Dance Impression en wisten in dit sterke veld van acht paren de eerste plek te veroveren. Daarmee hebben zij genoeg punten behaald om te promoveren naar de debutanten 2. In de debutanten 2 deden Jorne & Frederique hun best om zo ver mogelijk te komen. Zij haalden de finale en werden hier 6e in. In de debutanten 3 latin dansten Rick & Ilona ook mee en wisten na een dubbele finale de 5e plaats mee naar huis te nemen en dat allemaal op Rick’s verjaardag.

In de C-klasse was het de eerste wedstrijd voor het nieuwe paar Paul & Lisanne. Zij moesten zich na de herkansing helaas alweer omkleden, maar hebben wel een goed gevoel over hun dansen van die dag. In de Adults A-klasse streden Jamie & Lesley en Rick & Charda tegen elkaar en acht anderen om een plaats te behalen in de finale. Beide paren wisten deze te halen en werden respectievelijk 1e & 3e. In de A-klasse latin streden Jamie & Lesley eveneens mee en wisten na een dubbele finale wederom 1e te worden.

In de “Same-sex” categorie deed Dance Impression danser Rick ook mee met zijn danspartner Frank*. Zij werden in de A-klasse van deze categorie 1e. Het same-sex dansen houdt in dat mannen met mannen dansen en vrouwen met vrouwen in diverse categoriën met dezelfde regels als reguliere wedstrijden.

Organisatie & NADB bedankt voor het mooie evenement! Het was werkelijk waar een mooie en goed georganiseerde wedstrijd die zeker voor herhaling vatbaar is.

Paren gefeliciteerd met de resultaten, we gaan er weer een week hard tegenaan voor het volgende NADB evenement: Tilburg Moves.

Debutanten 3 standaard
1. Rick & Ilona

Debutanten 2 standaard
6. Jorne & Frederique

Debutanten 3 latin
5. Rick & Ilona

C-klasse standaard
8. Paul & Lisanne

A-klasse standaard
1. Jamie & Lesley
3. Rick & Charda

A-klasse latin
1. Jamie & Lesley

A-klasse “Same sex” standaard
1. Frank* & Rick

Dansers met een ‘*’ zijn niet aangesloten bij de vereniging